Millionaire Renner Tue. Concert tickets in Bergen are now more expensive.

– Drittvær er låm butikk, sier Frank Nes and Bergen Live.

Post Malone reached an audience of 23,000 at Koengen in the summer. Receive all newsletters in December 2020.
Publish Publish

The concert industry has been strongly affected by coronary restrictions in recent years. Og omsetningen har svingt rössigt.

It also shows accounts for Bergen Live, one of the country’s largest concert organizers.

Stramme marginer

I year omsatte de for 71 million kroner på 80 concerts. The result of the drift is 3.2 million kroner. I 2020 var omsetningen 34 million kroner or 51 concerts, which exceeded 900,000 kroner.

Det ble sogt 18,000 tickets to a concert with Imagine Dragons in the summer.

In 2019, this previous concert was worth 195 million kroner for 120 concerts. It went, paradoxically, the result is null.

– Det er nok der vi er pr. the first half of 2022. Normalt tjener vi penger i jun – august and november – december, resten av tjeners mæður taper vi penger. Men 2022 er langt fra et normalår, så marginene er mye strammere, sier Frank Nes.

Les also

Bergenfest has never sold more tickets this year

Et viktig moment i år har vært det elendige bergensværet. Since about all the bigger concerts in the summer season, it is outdoor at Bergenhus festning, får dette, according to Nes, store ringvirkninger for resultsatet.

Det høljet ned da Karpe played at Bergenfest in June. Men der var det utsolgt lang tid i forveien.

Ikke minst for barsalget, som er en viktig intørningkilde.

– Vi kunne omsatt for flere millioner mer på mat- og drikesalget på Bergenfest om vært hadde bært bært. Bad shop. Når det regner og er kaldt, kommer ogse folk sener til arenaene. Det merkes godt på bunnlinjen, sier Nes.

– General decline

En proper soldag kan ogse bety mye for billettsalget.

– You decided to send some more texts to Imagine Dragons from people who will help you. Same with We Love the 90s. Der ble 20 procent av billettene soldt de siste to dagene. “Mens vi fikk ingetting gratis på concertene med Beck/Depp, Plant/Krauss og Björk, der vertet var bade og arenaene mindre enn halvfulle,” sier Nes.

Brad Paisley played a full Captive and July. Da var værgudene endiel på arrangørens side.

Han peker på at particular concerter for et «voksent publicm» sliter med å attrik seg nok folk etter pandemien.

Les also

Superstjernene takker Bergen. – Ville ikke bært her uten dere.

– Vi merker en nedgang på billettsalget på nære 25 procent compared to previous times. This is a general trend in the industry, also internationally. Publikum er ogse mye tregere med å kjøpe billetter. De venter til det nærmer seg. Som gær oss ekstra vulnerane for vært, sier Nes.

Frank Nes in Bergen Live says that all expenses will increase in 2022.

Bergen Live has 14 comments. Over halfparten av staffen er nye etter 1. juni 2021. De har hatt en bratt læringskurve.

Les also

Superstjernen bought art for 600,000 kroner in Bergen

– Vi har hatt mange i egen staff som har mattet leres opp og finne sine roller ute i feelen, men de har jobt knallhardt og levert värygs bra. In addition sliter undersupplierene våre med å få tak i folk.

– Alt går ikke as smooth som för. Det er to år siden sist vi arrangerte noe som helst på dette level, så alt har en tendend til å ta mye lenger tid og det er mye usikkerte, sier Nes.

– Det er en smertegrense

2022 has been in demand in many areas:

  • Flykaoset.
  • Økte power expenses.
  • Wedding Norwegian krone.
  • Higher costs on all goods and services.
Solen skinte also på Volbeat-konserten June 7. Da trakk 16,500 publicmmere til Koengen.

– På noen av storkonsertene, som Post Malone, sogt vi billettene already i 2020. Da var kosndsbildet et helt annet. Dette styler av marginene våre. So billettprisene should be at least 100 kroner higher for å ta again prisønkingen.

– Can bergenserne expect higher billettprices in 2023?

– If this continues, yes. Vi må få dekning for kostene. Men det er en smertegrense. Det helper ikke å ogke prisene, hvis folk ikke har råd til å kjøpe. Therefore, we want you at billettprisene skal være så lave så mulig, sier Nes.

It rained heavily for Sting to play in June. Det ble sold knappe 4000 blank.

Han hopes at det som skjer i verden nå kan contribute til at entertainmentsmarkedet søger seg, blant annet ved at flere nordmenn ferirer hjemme og bruker det locale entertainmentstilbudet.

– Bransjen har vist at de kan holde seg robust selv i bade tider. Vi kan jo ogås häppe at utlendinger, på grunn av svak norsk krone, ser seg råd til å reise til Norge og bruker kulturtilbudet her mens de er på ferie, sier Nes.

Culture editor

Nyhetsbrev Jens Kihl is the cultural editor in Bergens Tidende and gives you every Thursday the best sake from the cultural world.

Publish

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *