Bernt Hulsker sier at han ikke ville utsette vekteren for racism. – Følte meg tråkket på, sier vekteren.

The actor failed 24 bets on Bernt Hülsker and Handelsen on VGTVs julebord. Profilen har erkjent strafeskyld for et av to tiltalepunkter.

Da A-magasinet met Hulsker i 2021, var karrieren hans på vei opp. After the incident i mars har han ikke vært til stede i obbligheten.

Saken will be updated.

Programlederen er tiltalt for rasistische ytringer över en vekter på karaokebaren Syng Mer. Han er ogås tiltalt for «hensynsløs adferd».

Aktor la ned betting om 24 dagers betinget prison med en provetid på to år for Hulsker. I added 15,000 kroner bot. Dommen avgøres senere. Betinget prison må bare sones ifs tiltalte gør en ny straffbar handling i prövetiden.

Hendelsen fant sted under VGTVs julebord i mars. Han er tiltalt for å ha sagt «jævla neger» og «Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut».

In particular, to skredn var uklare under rettssaken:

  • Hvorvidt Hulsker sa «jævla» før ordet «neger» til vekteren.
  • Hvorvidt Hulsker sa «Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut».

– Nei, sa Bernt Hulsker på skården om han erkjenner straffskyld for første tiltalepunkt.

Punctate manipulator om de rasististe ytringene. This has changed since July, since the lawyers went to NRK at Hulsker erkjente straffskyld for hele tiltalen.

I retten forklarte den erstwhile VG-profilen whyver han svarte nei. Han er unsefir på om ordet «jævla» ble sagt, mener mener det er probabilat at han har sagt N-ordet.

Men han kan ikke huske å ha sagt «Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut». I alle fall ikke över vekteren på Syng, Jwan Rasho.

– Ikke et racist fiber i denne kroppen

– I know myself. Det finnes ingen intensjon om å prøve å utsette ham for en rasistisk ytring her, sa Hulsker.

Han opens for at han husker feil. Han var beruset. Hvis setningen actually ble sagt, må det ha vært i en humorsetting över vennene, mener han.

– Maybe skal jeg gøre bot for det jeg just har sagt spontant, ogås blir det to feil.

Eksfotballspilleren tolde om en karriere der includering har vært centralt. Hulsker sier han har gegenstig seg konkret i dette workbetten, blant annet gjennom bistandsorganisasjonen Plan. Hans closest venn har origin fra nabolandet til den fornærmede Rasho.

– Det er ikke et rasistisk fiber i denne kroppen her.

Dommer Irene Utgaard Aasen leads retsaken in Oslo tingrett.

As an explainer

According to Hulsker, he started the event with and he did a parody of a sketch from comedian John Cleese. Den spinner rundt setningen «don’t mention the war».

Det kommer frem at dette means that Hulsker görr nazihilsen og skanker tysk. This trunk surpasses with Jwan Rasho sier.

Vekteren teller at han watcher nazihilsener og vielje med på Hulsker en liten stund. Etter å ha sett at han tilnærmet seg noen jenter i baren, mettere han seg for å kaste ham ut. Rasho sa han ba Hulsker rolig om de kunne ta to ord. Hulsker reiste seg.

– Han sa: jævla neger. Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut? are Rasho.

Det kommer flere fortellinger om hva som ble sagt og i quellen sørre.

Et vitne som jobber i VGTV, var til stede. Han så Hulsker oppføre seg som om han gikk inn i en rolle. Han heard Hulsker si «Jeg blir kastet ut. I’m a negro.” Dette ble spilled ut som om han sa «buhu» at the same time, ie at man skulle synes synd på karakteren, teller vitnet.

Et annet vitne, som ikke tilhørte julebordet, husker det som at Hulsker rettet ordet «neger» mot vekteren.

Another colleague in VGTV also experienced that Hulsker played a character. Han har heard Hulsker si noe svetso som «skal du teller den hvite mannen hva han skal gøre». Dette kollegaen som en vits. Han mener ogse at N-ordet ble sagt, men husker ikke helt.

Hendelsen happened at denne karaokebaren in the center of Oslo.

Følte seg tråkket på

It was clear for Rasho at Hulskers utsagn var rettet mot ham. I etterkant har han vært lei seg og såret. Han var sykmeldt i en to ukers periode. Det er Første gang han gegen noe slikt etter at han kom til landet for seks år siden. Han er oprinnelig kurder from Syria.

– I felt like I was set down and tråkket på. It was a terrible experience.

Rasho tror Hulsker sa det han sa, fordi han så på ham som en utlending. Hulskers defender trekker frem Rashos avhør med politiet. Der sa han at han trodde Hulsker så på ham som en terrorist og en tjener.

– Ja, jeg objavet det sån.

– Jeg er vergås lei meg

Hulsker answered «yes» på skånd om han erkjenner straffskyld på det andre tiltalepunkte. Det manipulator om «hensynsløs adferd». Han görder dette fordi han har vært «utagerende» og «uvøren». Det kommer ogås frem at han zurver å legge seg flat ogver publicheten.

– Jeg vil iggen be om unnskyldning til den fornærmede. Jeg er vergås lei meg for at vi sitter her, sa Hulsker.

Advokat Bernt Birkeland defender Hulsker i Oslo tingrett.

Hulsker risker bot or prison i till tre år for brudd på den so-called «rasismeparagrafen». Det gis nejeden rarely mer enn én muald prison i slike saker.

Han er ogsä tiltalt for såkalt «hensynløs adferd». Her er strafferammen bot eller prison untill to år.

Politiadvokat Marianne Aune sa i sitt sluttinlegg at hun mener det er bevist at Hulsker fremsatte hatefulle ytringer og gjörd en gyssøløs handling.

Hun la ned betting om 24 dagers betinget prison med en prövetid på to år. I added 15,000 kroner bot. Det er ikke baselajal for tortsätt til vekteren, mener Aune.

Hun bemerket at det ikke er krav om rasistisk motivasjon som er decisive, men hvordan ytringene prødene for den alminnelige ogører.

Forsvarer Bernt Birkeland sa i sitt sluttinlegg at han mener det ikke er bevist hva Hulsker har sagt. Heller ikke at de er sagt public, som er et krav for domfellelse, as ingen andre enn vekteren husker begge ytringene Hulsker er tiltalt for.

«Det jeg gyord, var helt terrible»

– Konsekvensene i etterkant er at jeg mistet jobbent i VGTV. I want to deal with Discovery and Nent. Og at jag mistet managementet mitt, sa Hulsker.

Han describes ingeheben skamen som gebest.

Etter einerten forsvant Hulsker from VG-podkasten «Enkel serving». A month later he went out on Instagram og beklaget for å ha seg seg som en «idiot» på en jobbfest.

Han gikk ikke inn i detaler, men forklarte at han hadde bært severiv syk. I retten utdypet Hulsker problemer med magen og hjertet. He went to medicine and was admitted to the hospital early before the incident.

VGTV and Bernt Hulsker ended the collaboration in May 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *