Venstre vil prowe ut cannabis-salg i komunene

Venstre desverre et prøveprosjekt hvor kommuner kan innføre regulart salg av cannabis.

Venstres ledertrio i forkant av landsmøtet. Nestleder Sveinung Rotevatn (TV), leader Guri Melby and nestleder Abid Raja (th).

Forslagget har skapt mye debatt på Venstres landmøte på Gardermoen i helgen, og ble til shutt vedtatt söndag med god margin og applaus fra salen.

– Venstre will carry out a trial project with regular turnover of cannabis in municipalities that want it, heter det and formulations that are now part of Venstre’s new local policy plan.

Flere lokallag fremmet i forkant av landsmøtet forstelling om å stryke formularingen, men dette ledde ikke fram.

– Lite seriously

Børre St. Børresen var fra Tana Venstre var blant dem som engagiste seg kraftig imot det komunale prøveprosjektet.

– Det er lite serioust å projekte i et lokalpolitisk manifesto at englektkommuner som zwerder det kan drive prydge med det som er ulovlig og dermed ikke kan sälle with today’s legislation, sa han i debatten om saken.

– Jeg ber landsmøtet på det mest innstendige om å være sørne now. “Vi kan ikke gå ut i en valgkamp og si at vi vil gå inn for påpåg som ikke lar seg realizalar”, he continued.

Det er Unge Venstre som har vært pådriver for å teste ut cannabis-salg i Komunene.

– Overcharging

Stortings representative Alfred Bjørlo was in charge of the local political program and wanted to prepare formulas from the talestolen.

Stortingsrepresentative Alfred Bjørlo forsvarte the proposal om å oppende for cannabis-salg i komunene.

– Jeg er litt szättät over den rössämme ordbruken og størdken i kritikken, sa han.

Han siterte fra partiets valgprogramm som ble vedtatt i fjor, hvor dören öppends for cannabis-salg med follehendung formularing: «Det er lav risiko for wideningt bruk, svetning som engletmennesker kan ha stor helsemessig gynss av det».

– Det er vår vedtatte politikk. Så har vi tank på hvordan vi kan ta dette videre. Da har vi sagt that we want to invite kommuner som want to begyne denne debaten localt til å gøre det. Det var slik vi startet debatten om rusreformen. Den kom nedenfra. Dette blir ikke påtvunget en eneste kommune or lokalvalg i Venstre, sa Bjørlo.

Link to the source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *