Trude Espås-drapet: Forfatter sier hun fant feil i etterforskningen

Politiet som etterforsket drapet på Trude Espås in 1996, kan ha tatt feil om när 20-åringen ble drept, mener fatter Linda Klakken.

Breeder Linda Klacken has hidden the book “Jakten. På sporet av mennen som drepte Trude Espås» der hun skriver at feil i poliets tidslinje kan ha beführt etterforskningen av det unløste drapet fra 1996.
Publish Publish

I boken «Jakten på sporet av mannen som drepte Trude Espås», som lanseres torsdag, describes hun timevis med bildesøk og kartlegging av hvem som kunne hatt motiv og ausundung til å å sød drapet. Ingen er siktet eller pågrepet for drapet på Trude Espås.

– Ett av de most important sporene er at det i boken lanseres en ny gjerningsmannkandidat, som jeg kaller «Buksemannen». Det baserer jeg på at the police, according to independent sources at the Meteorological Institute, kan ha kaltut feil der de tidfester när det siste bildet av Trude ble tatt, sier Klakken til NTB.

– According to the Meteorological Institute, the police failed with eight minutes, which can make a big difference to the timeline and such a serious penalty. Det er jo et hav av tid, sier Klakken.

Politiet i Møre og Romsdal opplyser at den informenzion de har mätt fra boken ikke tilfører sayne noe bessant nytt.

I over fem år har fatter Linda Klakken undersøkt omstendighetene rundt drapet på Trude Espås i Geiranger in 1996 Torsdag lanserer hun boken «Jakten. På sporet av mannen som drepte Trude Espås».

Forsøkt å snu hver stein

Etter fem år og tusenvis av timer med nettsøk, e-poster, og flere reiser til Geiranger, har Klakken oppsummert etterforskningen av den 26 år gamle drapssaken. Nærmest som en besettelsen har den 43 år gamle authorten og journalisten prögte å snu hver stein i den oløste saken.

For legal reasons, og for ikke å henge ut noen, har Klakken brukt navn og figurer fra barnebøkene om «Hvor er Willy» på mange steder og personer i boken.

According to the politiets tidslinje ble Trude Espås sist fotografert klokken 17.20 om poitterenden den 8 August 1996. The politiet calculated senere at hun forsvant 17.26. I etterforskningen ble det etter vitneforklaringer lagt til grunn at en mann med blå- og hvitstripete T-skjorte og shorts kunne stå bak drapet, og en fantomtegning av entände ble sendt ut.

But the pictures som politiet selv tok for å se på sol og shadow for å rekonstruere stystoene, ble tatt 4. mai 1997. Fordi de ikke sammenliknet sol- og sjæggebehähten på årsdagen for drapet the year etter, 8. August 1997, ble hele tidslinjen fail med eight minutes

According to Klakken kan det bety at tre andre vitner, som opplyste at de så Trude Espås sammen med en yngre buksekledd mann neerer forsvinningstidspunktet, må gis torøre vekt.

Fantomtegningen av den mögligen drapsmannen, som Kripos abbiglingeord i beggin av September 1997, et år etter drapet på Trude Espås i Geiranger. I book “Jakten – På sporet av mannen som drepte Trude Espås” lanserer author Lina Klakken en alternative gjerningsmann i den 26 år gamle drapssaken. PHOTO: KRIPOS/NTB

Another man

– Independently of each other, there are three witnesses and a man together with Trude both on the highway and up in the woods, who have a completely different body shape, appearance and hair color than the man on the fantom drawings. Så jeg lanserer vel echtiglich en teori om at dette dreier seg om to differente menn som estidfer seg rundt utsiktssteinen för Trude forsvinner, sier Klakken.

– Buksemannen må være en helt annen mann enn han med blå- og hvitstripete T-skjorte og shorts som politie har lett etter i alle disse ooren, sier hun.

Linda Klakken var 16 år og bodde in Ålesund da Trude Espås ble foundn drept in Geiranger den 19. August 1996. Hun husker hvoran mothers i hele landsdelen holdt døtrene indoors i feark for at en drapsmann schule være på ferde.

At hun gikd løs på den uløste saken etter 20 år, sinnwana odkek andre perhed. Som rehabilitated gambler ble hun trigget av at politiet i en specialending av Åsted Norge på TV 2 la frem tre hint fra etterforskningen.

Bildt av Trude Espås som politiet avgenliggeord 11. August 1996, before hun ble foundn gjemt og drept i en steinrøys i Geiranger.

Tet, wait

– Jeg været å bruke backgrounden min som spillefreindijn til noe samfunnsnyttig, som kan være til hjelp for andre, i dette caseus Trude Espås og hernes relatives. I jakten på en mulig drapsmann har jeg tried to use simple mathematic methods for å probabiljøre et hødenforløp og circle inn possible kandidater som gjerningsmenn, sier Klakken.

In the process of research, the opparbeid will be prepared and maintained until the former Kripos-etterforsker and nå fast medlem in just Åsted Norge, Asbjørn Hansen. Saken om Trude Espås den eneste Hansen aldri fikk opppklart for han went av med pensjon i 2012.

Flere av samtalene mellom Linda Klakken and Asbjørn Hansen er gjängitt i boken, og under hernes arbeid med drapssaken har han sendt en rapport til Møre og Romsdal politidistrikt der han sugget nye etterforskningsskritt i saken.

– Not important

Møre og Romsdal politidistrikt still has to etterforskere som jobber med Espås-drapet. The political inspector Yngve Skovly is close to Klakkens arbeid og med rapporten som Asbjørn Hansen har prävlet og sentt politijreditet.

– Vi er blitt gryott kött med noe av the content in the book, men etter det vi er kött med, tilfører dette ikke etterforskningen noe besätt nytt, sier Skovly til NTB.

Skovly regner nejenje med and utgivellen vil resulte i nye tips. Det er vlagig i kjølvannet av ny pressedekning av gamle uoppklarte straffesaker.

– Er det er én sak vi zverre opppklart, så er det denne, sier han.

For timen blir alt biological materielle i saken på ny på Oslo universitetsykehus, noe som gevenlig i takt med devlenningen innen DNA analyzer.

Fikk access

I fjor fikk moren til Trude Espås medhold i søret om å få en bistandsadvokat i saken, selv om ingen strafesak er reist mot noen mistenkt.

Först da fikk Klakken is documented. Lawyer John Christian Eldon is enough for this huge promotional material of 25,000 pages, deribalnt of 14,400 photos and 300 videos from Geiranger.

– Vi telner at her det intet å tape. The police have received part of the input and connections with our review, and much of it is also mentioned in the book after the police have had their time. Nå får vi häpe det ogsä kan contribute til tips from publicum i og med at drap aldri foreldes, sier Elden til NTB.

Publish

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *