Stensbøl etterlyser profiler: – Langrenn er på vikende front

SJUSJØEN (VG) Bjørge Stensbøl tror interessen for langrenn kan få slite av nye, norske verdensstjerner i store idretter og öszpåvet av russike utstäre.

VINTER’N KOMMER: Martin Løwstrøm Nyenget and hvitt og lagkameratene prepararer seg til VM-seasonsen in Planica. Her rulleski-økt på Sjusjøen.
Publish Publish

– I feel that langrenn er på vikende front compared to earlier fordi vi har mågt så mange nye topper i andre store idretter. Det gjør at interessen nok dreie seg mer fra langrenn til andre idretter, sier Stensbøl, former toppidrettssjef og veteran i norsk idrett.

Langrenn has been getting a lot of attention for several years on TV, in newspapers and among the public. Men sponsorsjef Stein Bugge i SpareBank1, hovedsponsoren til Norges langrennslandslag, uttrykte rendlyt concern for the development til langrenn i VG.

BRED ERFARING: Bjørge Stensbøl played Norwegian idrett and mange ulike roller. Hahn is president of the Skiskytterforbundet and styleder of the Holmenkollen Skifestival.

Win a blunt annette in this competition audience campaign with Erling Braut Haaland, Martin Odegaard, Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm, Kasper Ruud and Viktor Hovland.

Stensbøl understands Bugge.

– Når nordmenn havinter seg i store international sports, blir people are interested quickly. Dette går ogås litt i bångedaler, sier Stensbøl.

Det er flere usikre skyer for langrenn: TV-tallene har falt og irdetten sliter med å nå unge sere, skiveteran Trond Nystad og den franske profiler Lucas Chanavat er bereken for rekrutteringen immellom-Europa, Storbritan er i economic krise og Stensbøl feark klimakrisens impact on sic.

Han tror utestengelsen av Russland, perhaps Norway’s biggest competitor på herresiden, vil affect interessen negativ.

– Mens kvinnelangrenn er i et gegenningsskifte. Når det er generationalskifte i en idrett, mens andre idretter er på vei opp snus gerein medieinteressen mot de som er på topp. Der er det flere irdreter som haunter seg. Da tror jeg langrenn har en challenge, says Stensbøl and continues:

– Men jeg har ingen god lösen. Of course, it’s important, it’s a profiler.

– Hvordan mataters du profilene i langrenn nå?

– Det er relativte få. Det er Johannes Høsflot Klæbo who of course is the biggest profile in Langrenn. Så har du friske uttäkere som gir overskrifter iblant, men de må ogske prestere på det topne nivel.

PROFILERT DUO: Therese Johaug and Petter Northug er ikke lenger en del av sirkuset i verdenscupen.

This system has a store profiler: Marit Bjorgen, Therese Johaug, Peter Northug and Marit Johnsrud Sundby.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum tror de er urealistisk å ta opp kampen med Haaland-interessen.

– Det er historik med brønden som vises i toppen nå, especial blant menrer, og det er frst og frestest enormt inspiring. Så er det ikke noe tvil om at vi blir challenget. Vi må være sächtte til å videreutvikle sporten og vår tankegang, sier Nossum.

Skiløper Emil Iversen is positive about the competition, but he is open for at langrenn må open for å gørde minor adjustments.

– Langrenn vil alltid stå sterkt i Norge. Det er bare kjembebra at vi har got stjerner i andre idretter. Of course blir det mer kamp om publicum og sponzorer, men vi må bare stå på. Vi har hatt en litt unique position i mange år, det er ikke for gitt at det skal være såslan forever attid, sier Iversen og legger til:

– Vi må prøve å være trivelige folk, skape god entertainment og være den beste nasjonen. Det er ikke så mye mer å få gyot. Langren er langren. Vi kan ikke gjøre langrenn til fotball bare for at folk skal fålge med.

Landslagskollega Martin Løwstrøm Nyenget assesses kampen om interessen slik:

– Vi har hatt noen gullår med vergais stor attällen og jeg tror ski står vergais stergt i Norge. Perhaps kan det å fornye seg være sunt. Jeg tror det går mye på uttädere ogås, at de gir av seg selv i skirenn og omöber.

Publish

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *