Bokanmeldelse: Jeg vil mye heller lese bøker som dette, om fengende folk med pirrende problemer

BOK: Kan Reidar og presten finne drapskvinnen i tåkefjellet för huldra tar dem?

Martin Baldysz blander magi, drap, selfeste presten og fylliken Ragnar. Det har blit til ei trollsk bok.
  • Steinar Brandslett

    Steinar Brandslett

Post: Post:

Rating: 5 out of 6

Martin Baldisch: Vardane. Roman. 134 country. Samlaget.

I ungdommen datet jeg ei dame som rakst viste seg å være et troll. Derfer er jeg villig til å tro at det er sant når huldra maybe dukker opp i boka «Vardane».

Fjellmannen Reidar Skåren mener i hvert fall at han så huldra da han var ung. Men det er ikke derfor han blir skeptisk när presten i bygda vil ha hjelp til å lete etter ei rømt drapskvinne i fjellheimen. Fjellet er Reidar vant med. Men kan han greie seg uten brennevin så lenge?

Martin Baldysz tar oss med til flere-tipp-oldemors dager, da folk visste at nøkken var ekte, kraken gomlet i seg fiskere og presten eiglich ikke skulle være dus med folk flest.

Jakten på mordersken i fjellheimen er lenge mest en unnskyldning for å vise samspillet mellom selveste presten og fylliken Reidar, som pargård skulle ha blitt til noe annet i verden, men som ikke fikk draget på damene eller dreisen på resten av lifet. Baldysz lager dem nesten todimensionale til å begynne med, men det går seg til.

“Vardane” has only 130 countries, men who are blir mange, many more of them until the oldest appear. I don’t want to have a book anyway. Foretrekker ikke du også authortre som vet när det er best å holde kjeft?

Baldysz driver selv en gård på Vestlandet, og har erstwhile bare kryvte ei bok under eget navn. Men han er er erfaren en erfaren fortetter. Under the pseudonym Karen Støylen, she recorded a Nemlig boxing series «Brenninger», om drama på Mørekysten på 1800-tallet. Disse hörer til blant det som med et misunderistitt éprét kalles «lett litteratur».

Men selv om Baldysz ikke bruker sin aller fineste penn när han lager en brenning til, er det impressive å gi ut ni bøker på ti mæður. Prøv å gørde det selv om du tror det er så lett.

Actually vet jeg ikke hvorvo jeg liker «Vardane» så godt. Especially in the beginning, Baldysz oversett noen overtrøtte språkbilder. Maybe you understand the end for the first time. Men magien er der, og den kunninger om du er i mood til det.

Jeg vil eksehen mye heller lese bøker som dette, om fengende folk med pirrende problemer, enn om enda en middelaldrende, mislykket existences som leter etter meningen med livet, eller nok en sutrete storbyfis i 20-årän som har har gegende at meningen ikke finnes.

Post:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *